Переверніть Ваш пристрій
в горизонтальне положення
ЗАМОВИТИ
ЕКСПЕРТИЗУ
Новини
до списку новин
Підписатися на новини
Президент Win Experts планує відкрити музей архітектури та будівництва
11 лютого 2021

Президент Win Experts планує відкрити музей архітектури та будівництва

У Києві у найближчі місяці відкриють Національний музей архітектури та будівництва. Ним опікуватиметься Фонд Віктора Лещинського за підтримки Національного експертно-будівельного альянсу України та групи компаній Win Experts. Нині вже віднайшли для цього приміщення та почали збирати експонати. А також оголосили конкурс на розробку логотипу для музею.

Президент Національного експертно-будівельного альянсу України Віктор Лещинський каже, що ідеєю створення музею перейнявся ще кілька років тому. Однак лише зараз з’явилася нагода, аби втілити цей задум у життя.

«Вважаю, що будівельна галузь – одна із найважливіших у нашому суспільстві, а професії будівельник, архітектор, проєктант, експерт є такими, на які треба звертати більше уваги та популяризувати їх серед молоді. Тож завдяки майбутньому музею будемо це робити»,- говорить він.

Фонд Лещинського за підтримки Національного експертно-будівельного альянсу України та групи компаній Win Experts розробив чіткий план дій, аби їхній музей з’явився якнайшвидше та одразу зміг поповнюватися численними експонатами.  Унікальною в нім буде експозиція: частина кабінету архітектора, який працював в Україні в середині 19 століття.

«Для початку ми віднайшли чудове приміщення під музей, яке знаходиться за адресою: місто Київ, вулиця Січових Стрільців, 77. Саме там і буде тимчасовий прихисток для нашого культурного осередку. Оскільки у майбутньому підшукаємо місце, де зможемо спроєктувати та збудувати вже ексклюзивне приміщення за міжнародними стандартами спеціально для Національного музею архітектури та будівництва. У нім передбачимо і використання сучасних інтерактивних технологій», - наголошує Віктор Лещинський.

Президент НЕБАУ найближчим часом подарує музею свою унікальну колекцією будівельних інструментів, які використовувалися наприкінці 19-го на початку 20 століть. На них є навіть клейма тогочасних майстерень. А також презентує й інші раритетні речі. «Одним із перших експонатів нашого музею стане прінт карта перспективного плану Києва 1911 року. Її п’ять років тому придбав у Київському антикварному клубі. Думаю, що відвідувачам буде цікаво подивитися на цей документ та проаналізувати його. Про всі експонати, якими поповниться наш музей, розповідатиму на власній офіційній сторінці у Фейсбук, - додає він.

До речі, Віктор Лещинський оголосив у Фейсбук конкурс на розробку логотипу для музею. Він має бути в контексті розвитку будівельної професії та розбудови української державності. За кращий логотип переможець отримає премію у розмірі 10 тисяч гривень. Роботи ж оцінюватиме професійне журі, а саме підбиття підсумків запланували на 1 березня.

Юрій ІВАНОВ

You Tube-каналі  Win Experts ви зможете знайти відео-інформацію про конкурс та музей:
Будь ласка, залиште ваші контакти і наш менеджер зв’яжеться з вами
Надіслати
Дякуємо!
Ми зв’яжемося з вами найближчим часом
Підписатися на новини
Надіслати
Дякуємо за підписку
SiteMap
Pro-fits.com.ua - seo продвижение сайта